15 Haziran 2014 Pazar

Facebook Hesabını Tamamen Kapatma

Facebook Hesabını Tamamen Kapatma
Facebook Hesabını Tamamen Kapatma
Merhaba, bu başlıkta Facebook hesap kapatma işlemini adım adım anlatacağız. Konuyla ilgili sorun yaşayan herkesin kolayca anlayabilmesi için sade bir anlatım gerçekleştireceğiz.
Facebook hesap kapatma işlemine başlamadan önce bilmeniz gereken önemli bir husus var. Hesap kapatma işlemini başlattıktan sonra 14 gün boyunca beklemeniz gerekmektedir. Bu Facebook'un şifresi çalınan kullanıcılarını korumak için kullandığı önlemin bir parçası. Hesap kapatma işlemini başlattıktan 14 gün sonra hesabınız kalıcı olarak silinir ve bu işlemin geri dönüşü yoktur. Bu önemli hatırlatmamızı yaptıktan sonra hesap işleme başlayabiliriz.

Facebook Hesap Kapatma Ekran Görüntüsü
Hesap Kapatma Ekran Görüntüsü
Öncelikle Facebook hesabımıza giriş yapıyoruz. Hesaplarına giriş yapamayanlar yazının en altındaki bağlantıları takip etsinler. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra Sağ üst köşenin en sağındaki simgeye tıklıyoruz. Simgeyi bulamayanlar için ekran görüntüsünü yan tarafa ekledik. Simgeye tıkladığınızda bir menü açılacak. Açılan menüden "Ayarlar" sekmesine tıklayın. "Ayarlar" sekmesine tıkladığınızda "Genel Hesap Ayarları" başlıklı bir sayfaya yönlendirileceksiniz. Bu sayfanın altında "Facebook verilerinin kopyasını indir." bağlantısı var. Bu bağlantı silme işleminden önce Facebook hesabınızda paylaştığınız gönderiler, fotoğraflar, videolar ve konuşmaların bir kopyasını arşivleyip, indirme bağlantısını e-posta adresinize gönderiyor. Facebook hesabınız kalıcı olarak silineceğinden söz konusu verilerinizi bu şekilde yedekleyebilirsiniz. Yedekleme işlemi zorunlu değildir. Hesabını yedekleyen veya yedekleme işlemini atlayan kullanıcılar buraya tıklayarak doğrudan hesap silme sayfasına gidebilirler. Hesap silme sayfasından "Hesabımı Sil" düğmesine tıklayın. Bu düğmeye tıkladığınızda bir pencere açılacak. Açılan pencerede sizden istenilen alanları doldurun ve "Tamam" düğmesine tıklayın. Silme işleminden sonra hesabınız donduruluyor ve 14 gün içerisinde siliniyor. Silme işlemini iptal etmek için 14 gün içerisinde hesabınıza giriş yaparsanız, size isteğinizin iptaliyle ilgili bir seçenek sunulacaktır. Umarız sorunuzu çözüme kavuşturabilmişizdir. Konuyla ilgili soru, görüş ve önerileriniz için aşağıdaki yorum formunu kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder