20 Haziran 2014 Cuma

Facebook Hesabını Kalıcı Olarak Silmek

Facebook Hesabını Kalıcı Olarak Silmek
Facebook Hesabını Kalıcı Olarak Silmek
Merhaba daha önceki yazımızda "Facebook hesabı nasıl kapatılır?" sorusunun cevabını vermiştik. Bu başlıkta da Facebook hesabını kalıcı olarak nasıl sileceğimizi anlatacağız. Hesabınızı kalıcı olarak silmeden önce bir kaç önemli hatırlatma yapalım. İşlemi başlattıktan sonra hesabınızın kalıcı olarak silinmesi için 14 gün geçmesi gerekir. 14 günlük süre zarfında hesabınız dondurulur. 14. günün sonunda hesabınız kalıcı olarak silinir. Silme işlemini başlattıktan sonra işlemi iptal etmek isterseniz tek yapmanız gereken hesabınıza giriş yapmak ve işletmi iptal et düğmesine tıklamak.

Şimdi Facebook hesabını kalıcı olarak silme işlemini anlatamaya başlayabiliriz. İlk olarak Facebook.com üzerinden hesabımıza giriş yapıyoruz. Giriş yaptıktan sonra aşağıdaki ekran görüntüsünde kırmızı kare içerisine aldığım düğmeye tıklıyoruz.
Facebook Hesabını Kalıcı Olarak Silmek 2
Ekran Görüntüsü
Kırmızı kare içerisindeki düğmeye tıkladığımızda bir menü açılacak. Açılan menüden "Ayarlar" sekmesine tıklayın. Açılan sayfanın alt kısmında bulunan bağlantıdan Facebook verilerinizin kopyasını indirebilirsiniz. Arşivin içerisinde Facebook fotoğraflarınız, videolarınız, gönderileriniz ve hakkımda sayfasındaki veriler bulunmaktadır. Bir nevi Facebook hesabınızın yedeğini almış oluyorsunuz. Bu işlem zorunlu değil ama hesaplarını silmeden önce yedek almayı isteyen kullanıcılar için belirtmekte fayda var. Facebook hesabını kalıcı olarak silme işlemine dönelim. Devam etmek için buraya tıklayın. Açılan sayfada bulunan "Hesabımı Sil" düğmesine tıklayın. Tıkladıktan sonra "Hesabı Kalıcı Olarak Sil" penceresi açılacak. Açılan pencereye sizden istenilen bilgileri girdikten sonra "Tamam" düğmesine tıklayın. Facebook hesabını kalıcı olarak silme işlemi bu kadar. Konuyla ilgili çözemediğiniz sorun varsa aşağıdaki yorum formunu kullanarak çözümünü bizlere sorabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder