28 Haziran 2014 Cumartesi

Facebook’ta Beni Taklit Eden Hesabı Nasıl Şikayet Ederim ve Kapatırım

Facebook’ta Beni Taklit Eden Hesabı Nasıl Şikayet Ederim ve Kapatırım
Facebook’ta Beni Taklit Eden Hesabı Nasıl Şikayet Ederim ve Kapatırım
Merhaba, Facebook ile ilgili konularda siz değerli ziyaretçilerimize bilgi vermeye devam ediyoruz. Bildiğiniz üzere Facebook dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitesi. Milyonlarca aktif kullanıcıya sahip olan bu sanal dünyada insanın başına bir takım tatsız olaylar gelebiliryor. Bu tatsız olaylardan biri de Facebook hesabınızın taklit edilmesi. Bu başlıkta sizi taklit eden Facebook hesaplarını nasıl şikayet edip, kapatacağınızı anlatacağım.

Facebook'da hesap taklit etmek kesinlikle yasaktır. Yasak olması bir yana, hesap taklit etmek etik olmayan bir davranıştır. Taklit hesabı şikayet edip kapattırma işlemine başlayabiliriz. Öncelikle Facebook hesabımızı taklit eden kişinin Facebook profiline giriyoruz. Ardından aşağıdaki ekran görüntüsünde kırmızı daire içerisine aldığımız düğmeye tıklıyoruz.
Facebook Taklit Hesap Kapatma
Facebook Taklit Hesap Kapatma Ekran Görüntüsü
Gösterdiğimiz düğmeye tıkladığınızda bir menü açılacak. Açılan menüden "Şikayet Et/Engelle" bağlantısına tıklıyoruz. Karşımıza üç adet seçenek gelecek. Bu seçeneklerden "Şikayet Et" seçeneğini seçiyoruz. Ardından alt seçeneklerden "Hakan'ın hesabını şikayet et" seçeneğini seçiyoruz ve "Onayla" düğmesine tıklıyoruz. Bu işlemden sonra karşımıza bir form daha gelecek. Bu formdan "Bu zaman tüneli beni veya tanıdığım birini taklit ediyor." seçeneğini seçiyoruz. Açılan alt seçeneklerden "Beni taklit ediyor." seçeneğini seçiyoruz ve "Devam" düğmesine tıklıyoruz. Ardından açılan sayfadan "Şikayet Et" bölümünü seçiyoruz ve "Devam" düğmesini tıklıyoruz. Bu düğmeye tıkladıktan sonra Facebook'da bizi taklit eden kişinin profilini şikayet etmiş oluyoruz. Bu işlemden sonra Facebook söz konusu profili inceliyor. İncelemenin ardından taklit hesap olduğu belirlenirse, taklit hesap kapatılıyor.

Facebook'da sizi taklit eden hesapları kapatma konusunda biraz sabırlı olmanız gerekmektedir. Ayrıca sizi taklit eden hesabı Facebook'da bulunan arkadaşlarınız "Tanıdığım birini taklit ediyor" şeklinde şikayet edip, taklit edilen kişi kısmına sizin profilinizi eklerse, taklit hesabın kapanmasını hızlandırmış olursunuz.

Konuyla ilgili merak ettiğiniz soru ve sorunlar için aşağıdaki yorum formunu kullanabilirsiniz. Facebook'da taklit hesap kapatma işlemi bu kadar. Umarız Facebook'da sizi taklit eden hesapları kolayca kapatabilirsiniz. İyi günler dileriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder