24 Haziran 2014 Salı

Ölen Kişinin Facebook Hesabı Nasıl Kapatılır?

Ölen Kişinin Facebook Hesabı Nasıl Kapatılır?
Ölen Kişinin Facebook Hesabı Nasıl Kapatılır?
Böyle bir başlıkla karşınıza çıkmak gerçekten çok üzücü. Sevdiklerinin ölmesi bir insanın başına gelebilecek en üzücü olaylardan biri. Unutulmamalıdır ki ölüm hayatımızın bir gerçeği ve hepimizi bekleyen bir ölüm var. Bu başlıkta sizlere ölen kişilerin Facebook hesaplarını nasıl kapatacağınızı veya anıtlaştıracağınızı anlatacağım. Günümüzde altı milyondan fazla insanın Facebook hesabının bulunduğu tahmin ediliyor. Hal böyle olunca Facebook ölen kullanıcılarının işlemleri için "Vefat Eden Kişinin Hesabı İçin Özel Talep" başlıklı, kullanışlı bir form oluşturmuş.
Bu form sayesinde ölen kişinin hesabı hakkında yakınları aşağıdaki kararları verebilirler:
  • Ölen kişinin hesabını anıtlaştırabilirsiniz.
  • Ölen kişinin hesabını kapatabilirsiniz.
  • Özel bir talebiniz varsa iletebilirsiniz.
  • Merak ettiğiniz herhangi bir şeyi sorabilirsiniz.
Şimdi bu formu nasıl kullanacağınızı anlatacağım. Öncelikle buraya tıklayarak Facebook'un "Vefat Eden Kişinin Hesabı İçin Özel Talep" formuna giriyoruz. Bu formda bizden istenilen bilgileri giriyoruz ve ölen yakınımızın hesabına ne yapılması gerektiğini seçiyoruz. Ölen kişinin yakınımız olduğunu ispatlamamız için ölüm belgesi, vefat eden kişinin doğum belgesi veya kişinin yetkili temsilcisi olduğunuza dair herhangi bir resmi belge yüklemeniz gerekmektedir. Tüm işlemleri yaptıktan sonra "Gönder" düğmesine tıklıyoruz.

Söz konusu durum çok üzücü olduğu için süreç boyunca anlayışlı olmanızı tavsiye ederiz. Umarım bu yazı ile sizlere yardımcı olabilmişimdir.Konuyla ilgili soru veya görüşlerinizi iletmek isterseniz aşağıdaki yorum formunu kullanabilirsiniz. Hayatını kaybeden herkese Allah'tan rahmet diliyoruz, yakınlarına sabır diliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder